انبارها - طراحی و استفاده از شبکه های وای-فای در محیط های سخت و چالشی

استفاده از شبکه های بی سیم در محیط های وسیع نظیر انبارها بزرگ بسیار چالش بر انگیز و گاهی غیر ممکن است .

چالش های زیر برخی از مواردی ست که در انبارهای بزرگ اتفاق می افتد :

  • محیط انبار های بزرگ معمولا با رک ها و قفسه های فلزی پر شده است.
  • ده ها یا شاید صد ها ماشین کارگاهی نظیر جرثقیل ها و بالابرها در آن مشغول به کار مداوم هستند،
  • محیط به طور دائم در حال تغییر است. پالت های بزرگ کالا دائما در حال ورود/خروج به/از انبار هستند .
  • عدم وجود دسترسی به شبکه کابلی اترنت در تمامی انبار

با توجه به این موارد اتصال به شبکه در اینگونه محیط ها عموما با چالش های بزرگی مواجه است .

به منظور فائق آمدن بر چنین چالش هایی یک سیستم وای-فای سازمانی می بایستی دارای توانمندی هایی فراتر از یک شبکه وای فای معمولی باشد . برخی از این توامندی ها به قرار ذیل است :

- دارای فن آوری های رادیویی به روز و نوین جهت ایجاد شبکه رادیویی قوی با پوشش وسیع ، برخی از این فن آوری ها نظیر بیم فورمینگ می توانند وسعت پوشش را تا دو برابر بیشتر از اکسس پوینت هایی بدون این فن آوری افزایش دهند .

- خصوصیات فنی مختلف نظیر Smart Mesh افزایش انعطاف پذیری راهکار پوشش . به عنوان مثال خصوصیت Smart Mesh می تواند به طراح این امکان را بدهد که در نقاطی که امکان دسترسی به شبکه کابلی وجود ندارد با استفاده از قابلیت اسمارت مش ، از اتصال کابلی اکسس پوینت های دیگر برای ایجاد دسترسی اکسس پوینتی که به شبکه دسترسی ندارد استفاده کند .

- راهکاری که برای ایجاد پوشش در یک انبار بزرگ به کار گرفته می شود می بایست که دارای اکسس پوینت های متنوع (‌ به عنوان مثال Indoor/Outdoor Access Point ) باشد تا بتواند در شرایط مختلف با استفاده از یکی از انواع اکسس پوینت ها پوشش وای فای را ایجاد کند . در ادامه این راهکار می بایست که توامندی مدیریت اکسس پوینت ها را به صورت متمرکز و از طریق یک کنترل کننده مرکزی داشته باشد .

- این راهکار می بایست می بایست دارای قابلیت های نرم افزاری پیشرفته ای نظیر قابلیت ایجاد چندین Wireless VLAN و کنترل سطح دسترسی کاربران را داشته باشد . کنترل سطوح دسترسی کاربران معمولا در شبکه های بزرگ از طریق نرم افزارهای Accounting متمرکز اتفاق می افتد لذا شبکه وای فای می بایست که امکان اتصال به نرم افزارهای 3rd Party Accounting را نیز داشته باشد .

جلوگیری از تداخل به صورت خودکار با استفاده از فن آوری BeamForming

اکسس پوینت های هوشمند امروزی عموما مجهز به فن آوری نوین BeamForming هستند ، این فن آوری نوین که پیش از اینکه تجاری شود در شبکه های هوشمند نظامی کاربرد فراوان داشته است ، توانایی این را دارد که سیگنال رادیویی را به صورت هوشمند به سمت کاربر متمرکز کند و در این فرآیند می تواند بهره وری شبکه رادیویی را تا ۲ برابر سیستم های مشابهی که از بیم فورمینگ استفاده نمی کنند افزایش دهد .

استفاده از این فن آوری در محیط های پیچیده ای نظیر انبارها ضروریست .

در نوشتاری جداگانه به طور مفصل به فن آوری بیم فورمنیگ پرداخته شده است .

به لطف فن آوری Smart Mesh استفاده از شبکه های وای فای در انبار ها تسهیل شده است .

در انبارهایی که وسعتی به میزان ۱۰ هزار یا ۲۰ هزار متر مربع دارند، عموما نقاط محدودی وجود دارد که دسترسی به شبکه کابلی از این نقاط میسر است. در این صورت نصب Access Point ها در نقاط مورد نیاز عموما یک معزل است . فن آوری نوین Smart Mesh راه حل این مشکل است. این فن آوری به طراحان این امکان را می دهد تا در نقاطی که پوشش وای فای لازم است اما دسترسی به شبکه کابلی وجود ندارد بتوانند با تامین برق مورد نیاز اکسس پوینت و استفاده از فن آوری اسمارت مش اکسس پوینت را به شبکه وای فای متصل کنند و پوشش مورد نیاز را به وجود آورند .